Kisvállalkozói adó egyetemistáknak

Kata adózás

Az egyetemen pénzügy szakra jelentkeztem, mert végzősként szerettem volna egy kicsit komolyabban beleásni magam a bankrendszer sajátosságaiba, illetve belelátni a könyvelés és könyvvizsgálók világába. Ehhez természetesen szorosan hozzákapcsolódik olyan tárgyak ismerete is, mint a kata adózás, hiszen ez többszázezer mikor-, kis- és középvállalkozást érint ma Magyarországon.

Kata adózás könnyebbsége

Szerencsémre az egyetemi tanáromnak van egy elég komoly könyvelő irodája és vállalta, hogy felkészít külön engem, amennyiben szeretném természetesen a kata adózás ismereteiből, annak érdekében, hogy amikor végzek, akkor akár nála is tudnék rögtön elhelyezkedni, hogy minél gyorsabban pénzt is tudjak keresni.

Kata adózás a gyakorlatban

Ezt azért már bőven sikerült megtanulnom, hogy amit a padokban tanulunk, és ami a valóságban van, az sajnos nagyon sokszor irtózatosan eltér egymástól. Ez alól a kata adózás egy fantasztikus kivétel, mert itt amit tanítanak, az a gyakorlatban is pontosan úgy van. Ezért amikor a tanárom a következőt javasolta, nagyon megörültem: töltsem le a katasleszek.hu videós oktató anyagát, és kiegészítve az ő óráin hallottakkal, kezdjünk majd bele olyan ügyekkel foglalkozni, ami a gyakorlati tudásom csiszolását is lehetővé teszi, továbbá elég magabiztosságot fog nekem nyújtani a nagybetűs életben.

Mert ahhoz, hogy ügyfelekkel lehessen foglalkozni, akik nagyon sokszor a kata adózás után érdeklődnek, ahhoz megfelelő szintre kell emelni a tudásomat. Néha úgy érzem, mintha engem kipécézett volna magának a tanárom, aminek persze mondanom sem kell, hogy én nagyon örültem. Ezért hát megfogadva a tanácsát hazamentem és azonnal nekiláttam a tananyag letöltéséhez, és tanulmányozásához. Ritkán szoktam egy tananyagra azt mondani, hogy élvezetes, de ez azok közé tartozott. Annyira érthetően és könnyedén mutatta be a kata adózás alapjait, minden fortélyát és titkát, hogy szinte azon kaptam magam, hogy eltelt a teljes délután és este és a csajom hazaérkezését észre sem vette. Amiért természetesen meg is kaptam a magamét, de ez egy másik történet.

Végighallgatva az összes KATA törvény modult felhívtam a tanárom és átbeszéltük az én véleményemet a kata adózás videókról és elmondtam az én álláspontomat arról, hogy ezt hogyan lehetne még jobban kiaknázni és hogyan lehet még nagyobb megtakarításokat elérni az ügyfelek részére. Már azon kaptam magam, hogy teljesen egyértelműen a tanárom könyvelő irodájának a tagjának éreztem magam, amit ő viccesen meg is említett. De éreztem a hangján az élcelődést, amire megnyugtatott, hogy amint lediplomáztam, egy hónapra húzzak el nyaralni, bulizni és utána tárt karokkal vár majd egy friss diplomás munkahellyel, amit csak nekem tart fent, mint a legjobb tanulójának.

Ezért belehúztam az utolsó két hónapba, ami a vizsgák előtt állt, készítettem a szakdolgozatomat és természetesen nem okoztam csalódást senkinek sem, kitűnőre vizsgáztam mindenből és a szakdolgozatom is elnyerte mindenki tetszését.